פרטי

קוטג' לדוגמא בשרון
 

הקונספט העיצובי מונוכרומטי , במגמה לייצר קו עיצובי מותאם למרבית הרוכשים הפוטנציאליים

המגמה לאפשר לכל דייר ,לצקת את הצבע האהוב עליו וזה יסתנכרן עם מפרט החומרים שנבחר עבור הפרוייקט

העמדת הריהוט הגדירה כל חלל בדירה , סנכרון ואיזון בין החללים , מטבח פינת אוכל וסלון

.חשיבה בבחירות יצרה חיבורים גם בין הקומות , פרספקטיבה על פינת המשפחה שממוקמת בקומת השנייה מסתנכרת במבט על הסלון ופינת האוכל מחלל המדרגות

כל השילובים והבחירות נעשו , על מנת לייצר שפה עיצובית שמייצרת עבור הדיירים  הרגשה של איזון הרמוניה נועם ושקט

מבט על הסלון מהאי במטבח
מבט על פינת משפחה וחלל הסלון
פינת משפחה
הגינה משתקפת מבעד לחלל הסלון
חדר שינה הורים
חלל הסלון וחדר האוכל
חלל הסלון
מבואת כניסה
חדר רחצה הורים
חדר רחצה מרכזי
דירה לדוגמא בפרוייקט מגורים

המגמה  הייתה לייצר תחושה ללקוחות הפוטנציאליים של בית חמים , עם קווים מינימליסטיים , על מנת לייצר תחושה של מרחב בכל חלל .

 ישנו סנכרון בין חלל הסלון ,פינת האוכל והמטבח , החללים מתמזגים , על כן הקו המנחה העיצובי היה ליצור סנכרון וחיבור בין החומרים ,מערך ריהוט וגופי התאורה .

קיר הסלון אורכו כ - 7 מטרים ונוצל בתכנון לטובת מבואת כניסה לדירה .

מבואת הכניסה מסנכרנת עם כל החללים הציבוריים בדירה אך גם יש לה תפקיד לייצר הפרדה ולקבל את פני המבקרים בדירה בהגעתם וגם בעזיבתם .

בחדרי הרחצה בדירה , הייתה מגמה לייצר בידול בין חדר רחצה הורים לחדר רחצה ילדים , הצבע של ארון האמבטיה בחדר רחצה מרכזי  נבחר כאלמנט המושאל מעולם הילדים

דירה ברעננה
 

הדירה שופצה , חלל הסלון הורחב פתח אור התווסף לסלון והעניק תחושת רווחה ואור לבית כולו .

במסגרת השיפוץ אוחדו שירותי האורחים וחדר רחצה ,על מנת ליצור הכנה והתאמת מגורים בבית לגיל השלישי .

בחירת החומרים בבית תאמה לחיבור הרגשי של הלקוחה , הרצון לשלב מערך צבעים וחומרים שמעניקים חמימות לבית .

הדירה עברה תהליך של שינוי בכל היבטיה,  מבחינת ויזואלית וגם מבחינה פונקציונאלית.

מגמת העיצוב והקו המנחה בהחלטות , בחירת חומרים והחיבור ביניהם , לייצר בית עוטף ומחבק שמעניק הרמוניה יופי ואיזון. 

חלל-הסלון
חלל-פינת-האוכל-והמטבח
חלל-חדר-רחצה
עיצוב-מרפסת
חלל-מגורים
חדר-שינה
מבט-לפינת-משפחה-וחדר-רחצה-מרכזי
חדר-שינה-ב
שרותי-אורחים
בית בתל מונד - שלושה מפלסים

השינוי התחולל בשיפוץ גורף של כל חדרי רחצה ושירותי אורחים , שיפוץ בחלל הסלון וחדרי השינה .

הרצון נבע בעיקר בשל בלאי של הבית שנוצר לאורך השנים ורצון להתעדכן בקו עיצובי חדשני .

הקו המנחה שלי כמתכננת ומלווה בפרוייקט היה ליצור בית עם הקשבה לרצונות של כל דיירי הבית , על מנת לאפשר להן מידי יום להכנס לתוך חלקת האלוהים שאופיינית וייחודית לכל אחד ואחת מבני הבית.

מיני פנטהאוז בחדרה
 

הילדים עזבו את הקן ,הבית תוכנן מבחינה פונקציונאלית ללוות את הזוג לעבר הגיל השלישי, המפתחים בבית תוכננו בהתאם .

מבחינת  מערך חומרים וצבעים , הייתה החלטה משותפת של שני בני הזוג , האישה נוטה יותר  לאהוב את גווני החום , יכולתי לזהות זאת מהרגע הראשון בפגישתנו המשותפת בביתם הקודם .

הגבר אוהב מאוד את גווני הכחול .

בחירת החומרים בבית נעשתה משיקולי תקציב ולצד זה הייתה נטייה לשדרג את מערך החומרים .

המטבח הוא ה"כתר של הבית " לצד יופי ,מרחב משטח עבודה לטובת אירוח הילדים והנכדים שמגיעים לביקור , נלקח בחשבון האלמנט הפונקציונאלי שהתבקש על ידי הלקוחות לייצר אחסון ועדיין לא לפגוע בתחושת המרחב בבית .

מיני פנטהאוז חדרה
מיני פנטהאוז חדרה
מיני פנטהאוז חדרה
מיני פנטהאוז חדרה
מיני פנטהאוז חדרה
סלון
חלל מקשר בין הסלון למטבח
מטבח
שרותי אורחים
חדר רחצה הורים
בית בתל מונד

המעטפת החיצונית של הבית , הארכיטקטורה בסגנון פרובאנס , תריסי פרובאנס וקרקובים מעל כל המפתחים בבית , הכתיבה את התכנון פנים.
 

בבחירת החומרים היה לי רצון למזג בין שני סגנונות הסגנון פרובאנס ושזרתי בתוכו את הנגיעות המודרניות, הניקיון והמינימליזם שעוזרים לנו לעבור בין החוץ שהוא רועש דינמי ואינטנסיבי לתוך חלקת אלוהים שהיא עוטפת, מכילה, רגועה ושקטה.
 

הפונקציונאליות הייתה לקו מנחה בכל תהליך התכנון , מבלי לפגוע בנראות ובחשיבה על התוצר הסופי.

וילה באילת
 

הוילה עברה תהליך של שיפוץ מתוך רצון שהעיצוב והסגנון יתאים לבני הזוג וגם יענה על הצרכים החדשים של בני הבית .
 

הילדים גדלו והיה צורך שיהיה לכל אחד מהם יהיה חדר רחצה פרטי .

מאחר ובני הזוג מגיעים מתרבויות שונות ומחוברים לסגנונות שונים , היה חשוב עבורי למזג בין שניהם ולתת ביטוי לכל אחד מהם בבית.
 

יש תערובת בין הסגנון האוריינטלי לבין הסגנון המודרני , הקווים נקיים והצבעים השמרניים משרתים את הסגנון המודרני אך הוכנסו צבעים , שפה צורנית ואלמנטים מתוך הסגנון האוריינטלי.

חלל הסלון
חדר רחצה הורים
חדר ילדים
חדר ילדים
נישת בר
חדר רחצה ילדים
חדר רחצה ילדים
חלל המטבח
חלל הסלון
חדר השינה
חדר השינה
חדר הרחצה
דירה בלב ים

דירה בפרוייקט ארמונות אדם באילת. דירה שמשקיפה למפרץ אילת .

הדירה משקפת את סיפור חייו של האדם שמתגורר בה , ימאי שניהל והיה המייסד של המרכז הימי . נוהג להפליג  בתדירות ארוכה . האלמנטים והפריטים שמעטרים את הבית כולם מחוברים למוטיבים שקשורים לים .

הקירות בחלל הסלון , הכניסה לבית וחדר השינה מחופים בטפט בגוון תכלת , בדומה לגוון המים שמשתקפים מבעד לשמיים .

דירה לדוגמה - רזידנס גולף
הדירה עוצבה בהתאם לאופי הלקוחות הפוטנציאליים בבנייני מגורים במתחם. קהל היעד הוא תיירים מאירופה , רובם צרפתים שמעוניינים בדירת נופש לטובת חופשות במהלך כל חודשי השנה.

בחירת החומרים תואמת את סגנון הלקוחות הפוטנציאליים , חיפוי קירות בטפטים עם טקסטורה , תואמים למניפת הצבעים שבחרתי לעיצוב הבית.

המטבח בדירה הוא סטנדרטי בהתאם למפרט שהקבלן מעניק ללקוחות במסירת הדירה, המטבח שודרג באמצעות חיפוי זכוכית ויחידות דקורטיביות, הבר במטבח מייצר מקום לטובת ארוחת בוקר.חדרי השינה בבית עוצבו בסגנון מודרני עם נגיעות קלאסיות, בחירת החומרים והצבעים תואמת לשאר חלקי הבית, על מנת להעניק תחושה שכל החללים בבית מתמזגים ליחדה אחת הרמונית.

סלון
חדר שינה
חדר שינה הורים
חלל הסלון
חלל המטבח
חלל המטבח
חלל פינת האוכל
מרפסת
שירותי אורחים
מבואה.jpg
חלל המטבח
עיצוב קיר יציאה משירותי האורחים
חלל חדר סנוקר
חלל המטבח
חלל מבואה ומבט על פינת המשפחה
וילה בהרצליה פיתוח

 

וילה בהרצליה פיתוח שעברה הגדרה מחדש , הילדים עזבו את הבית וחזרו במתכונת מורחבת כולל נכדים , חלוקת החללים נעשתה מחדש .
 

באיתור הצרכים החדשים, היה צורך להגדיר חללים מחדש , פינת משפחה , חדר סנוקר , מרפסת מטבח .
 

מחד, היה ערך סנטימנטלי לבית מאחר ובבית זה גדלו וגידלו דור שלישי , .מאידך ,הנסיבות השתנו והיה צורך לערוך תכנון מחודש.

קדימה - בית פרטי

בית שהמעטפת החיצונית הכתיבה את סגנון העיצוב  , תהליך העיצוב מהווה השלמה , ניגודיות וחיבור לבחירות והחלטות פנים הבית .

היה רצון להכניס חומרים טבעיים , כדי ל"חמם" את הגוונים האפורים , משחקים של ניגוד והשלמה . שני חומרים מנוגדים ושונים בתחושות שהם מעבירים אך בסמיכות הם הופכים למשלימים .

בנוסף , היה רצון לצקת צבעים  אהובים  על הלקוחות ומפיחים שמחה וחיוניות , ירוק וצהוב .

ההחלטה לחפות חלק מקיר שמהווה נישה לטובת ספרייה ואחסון פונקציונאלי , נבעה מהצורך לייצר חיבור עם חיפוי העמוד המקביל לו שנמצא בחלל החיצוני ומשתקף מבעד לסלון .

תהליך העיצוב היה מלווה בהתחשבות בכל חלל והפונקציה שהוא צריך  לשרת עבור בני הבית והתאמת גווני הצבע והחומרים

מטבח
נישה בסלון
שירותי-אורחים

 אפרת בהט, עיצוב פנים והום סטיילינג 2020

חלל-הסלון